ΣΥΡΙΖΑ, ένας σύγχρονος δούρειος ίππος

ΣΥΡΙΖΑ, ένας σύγχρονος δούρειος ίππος

του Νίκου Τζαχρήστα

2
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Δράττομαι της ευκαιρίας μετά από τις ομιλίες στην βουλή πριν την ψήφιση του νέου εκλογικού νόμου για να καταγράψω ένα μεγάλο ψέμα το οποίο συνεχίζεται να λέγεται από τους βουλευτές και τις βουλευτίνες του κυβερνώντος κόμματος.

Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αριστερό κόμμα ούτε η κυβέρνηση πρώτη και δεύτερη φορά αριστερή.

Η σημερινή κυβέρνηση με την συγκεκριμένη ηγετική ομάδα πέτυχε όσα δεν μπορούσαν να πετύχουν ο Γ. Παπανδρέου, ο Ε. Βενιζέλος, ο Α. Σαμαράς καθώς και η κυβέρνηση Παπαδήμου σε όλα τα χρόνια του μνημονίου.

Αύξησε την έμμεση & άμεση φορολογία η οποία χτυπά ανθρώπους που βρίσκονται κοντά ή και κάτω από το όριο της φτώχειας, έφερε τον ασφαλιστικό νόμο όπου κύριες και επικουρικές συντάξεις κατεδαφίστηκαν και θα συνεχίζουν να κατεδαφίζονται ( οι συντάξεις μέχρι πριν από δυο μήνες φρόντιζαν τους άνεργους των οικογενειών ή βοηθούσαν στην επιβίωση των χαμηλόμισθων οικογενειών), ξεπουλά την δημόσια περιουσία σε τιμή ευκαιρίας για τους αγοραστές, έδωσε βορά σε σαρκοβόρα ξένα funds την ακίνητη περιουσία της λαϊκής οικογένειας η οποία δεν μπορεί να αποπληρώσει δάνεια που πήρε σε καιρούς με πολύ διαφορετικό οικονομικό περιβάλλον και παρά τις διαβεβαιώσεις ότι δεν θα πειραχθούν τα εργασιακά δικαιώματα να είμαστε σίγουροι πως το Μαξίμου θα ακολουθήσει ότι το προστάξουν οι Βρυξέλλες.

Το «καμιά θυσία για το ευρώ» έγινε «δεν υπάρχει εναλλακτική» και οι κόκκινες γραμμές έγιναν γκρίζες όπως και το μέλλον των πολιτών τούτης της χώρας.

Η καταγγελτική ρητορική ανθρώπων της σημερινής κυβέρνησης όταν αυτοί ήταν στην αντιπολίτευση ότι η πολιτική λιτότητας δεν βγάζει πουθενά διότι δεν δημιουργεί θέσεις εργασίας, δεν αυξάνει την αγοραστική δύναμη και εν συνεχεία μειώνεται η ζήτηση και αυξάνουν τα λουκέτα έγινε η κατεξοχήν πολιτική της σημερινής κυβέρνησης περιμένοντας τις έξωθεν επενδύσεις για να έρθει η ανάπτυξη.

Με λίγα λόγια ότι μας έλεγε ο Α. Σαμαράς για την πολιτική που ακολουθούσε και που αυτή φάνταζε άκρα νεοφιλελεύθερη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπό την ηγετική του ομάδα κατάφερε τρία χτυπήματα στην κοινωνία τα οποία ήταν καίρια στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Με μηδενικές κοινωνικές αναταραχές (εφόσον ο λαός νόμιζε ότι ο συριζα και του ανέθεσε να φέρει την ρήξη και την αποτίναξη του μνημονιακού ζυγού) πέρασε το τρίτο και χειρότερο μνημόνιο, απογοήτευσε και έστειλε στο σπίτι τους τα κοινωνικά κινήματα που έβραζαν και ήταν έτοιμα να εκραγούν από το 2011 με αποκορύφωμα το μεγάλο ΟΧΙ του 61,3% και το τρίτο χτύπημα ήταν ότι κατάφερε τεράστιο πλήγμα στην πραγματική Ριζοσπαστική Αριστερά λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι Αριστερά και ασκεί αυτήν την πολιτική που όλοι μας ξέρουμε τώρα.

Όμως για να μην πέσουμε στην λήθη της κυβερνητικής και όχι μόνο προπαγάνδας καλύτερα να ανατρέξουμε στην ιστορία της Αριστεράς.

Η Ελληνική Αριστερά έχει καταγεγραμμένους εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς οι οποίοι έδωσαν την ζωή τους ενάντια σε κατακτητές, σε φασιστικά καθεστώτα, σε χούντες και στα αιτήματα του λαού για μια ζωή αξιοπρεπή (έτσι όπως πρέπει να την ζουν όλοι οι άνθρωποι) όπου ο εργάτης δεν θα ζει υπό το καθεστώς κανενός φόβου, θα υπάρχει δωρεάν και επαρκείς παιδεία για την μόρφωση όλων και ο τόπος να μην είναι υπόδουλος σε καμιά «συμμαχική» δύναμη.

Η πραγματική Ριζοσπαστική Αριστερά δεν θα νομιμοποιούσε τα πεπραγμένα όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων πριν και κατά την διάρκεια των μνημονίων. Η πραγματική Ριζοσπαστική Αριστερά δεν θα δημιουργούσε και άλλες στρατιές ανέργων υποταγμένες στις ορέξεις του ξένου αλλά και ντόπιου κεφαλαίου.

Η πραγματική Ριζοσπαστική  Αριστερά δεν θα κατεδάφιζε τις συντάξεις των ανθρώπων που έδωσαν την ζωή τους στην εργασία και στα ασφαλιστικά ταμεία.

Η πραγματική Ριζοσπαστική Αριστερά δεν θα ξεπούλαγε την δημόσια περιουσία που ανήκει στον λαό. Η πραγματική Ριζοσπαστική Αριστερά δεν θα συλλάμβανε τον μεροκαματιάρη καστανά που δεν είχε άδεια και θα άφηνε ελεύθερους τους τωρινούς αλλά και τους παλιούς μεγαλοκαρχαρίες που έχουν κατασπαράξει το δημόσιο χρήμα και έχουν υπερχρεώσει αυτόν τον τόπο.

Η πραγματική Ριζοσπαστική Αριστερά δεν θα χάριζε ως δώρο σε ξένους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς την περιουσία των λαϊκών οικογενειών υπό τον εκβιασμό των κόκκινων δανείων.

Η πραγματική Ριζοσπαστική Αριστερά δεν θα χάριζε σε ιδιώτες τα βασικά αγαθά δημοσίου χαρακτήρα όπως το νερό, το ηλεκτρικό ρεύμα, τις συγκοινωνίες, τηλεπικοινωνίες.

Η πραγματική Ριζοσπαστική Αριστερά δεν θα δολοφονούσε τους πολίτες για να παραμείνουμε στην Ε.Ε. που και αυτή είναι έτοιμη να καταρρεύσει.

Είναι φυσικό για τις συστημικές μαριονέτες να θέλουν να αμαυρώσουν την Αριστερά ώστε να μην σηκώσει κεφάλι ποτέ αυτός ο λαός.

Είναι φυσικό να θέλουν να μην υπάρχει αντίλογος θεσμικός ή μη για να μην διαφαίνεται στον ορίζοντα κάποια εναλλακτική λύση εκτός από το ξοφλημένο πολιτικό σύστημα που πλέον τις βρωμιές του δεν τις κάνει κρυφά γιατί δεν υπάρχει πόλος αντίστασης.

Δεν είναι φυσική όμως η αμνησία του λαού για το τι σημαίνει Αριστερά. Στην σημερινή συγκυρία οι πολίτες θα πρέπει να καταλάβουν ότι είναι προς το συμφέρον τους να αναδιοργανωθούν οι αγώνες, να αναταχθεί η ριζοσπαστική επαναστατική αριστερά ώστε να δώσουμε την μάχη για μια αξιοπρεπή ζωή μακριά από εκβιασμούς και ψεύτικα διλλήματα.

Για να υπάρξει όμως αυτή η Αριστερά δεν θα πρέπει να αναθέσουμε σε κανέναν τους αγώνες, την βούλησή μας και τις αποφάσεις.

Το ιστορικό ΟΧΙ της 5ης Ιουλίου 2015 δεν έγινε πραγματικότητα γιατί εμείς δεν είμαστε στους δρόμους μέχρι αυτό να γίνει πράξη.

Λέγοντας ότι αυτή η κυβέρνηση είναι αριστερή συναινούμε και νομιμοποιούμε το ψέμα της.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ