Η Ελλάδα του κ. Τσίπρα θα ανήκει στους Έλληνες;

Η Ελλάδα του κ. Τσίπρα θα ανήκει στους Έλληνες;

του Μανόλη Ντουντουνάκη, Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό, Πολυτεχνείου Κρήτης ΜΔΕ, Ηλεκτρολόγου Μηχανικού ΕΜΠ, Υπ. Διδάκτορα Πολυτεχνείου Κρήτης

2
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στην Ελλάδα του κ. Τσίπρα, «θύμα της γοητείας» της κας Μέρκελ, έχουμε νεοφιλελεύθερη ατζέντα και πλήρη υποταγή στις απαιτήσεις των ξένων δανειστών, ενώ  η γερμανοκρατούμενη Ευρώπη απαιτεί «μεταρρυθμίσεις» προς όφελος της, και ζητά «γη και ύδωρ» από τη φτωχή, υπερχρεωμένη Ελλάδα. Οι δανειστές, τα θέλουν όλα: οικόπεδα «φιλέτα», «πρώην» κραταιές δημόσιες επιχειρήσεις, έλεγχο της κρατικής μηχανής, “deals” προς όφελος των ξένων εταιριών. Οι ντόπιοι διαχειριστές εκποιούν, κυριολεκτικά, τα πάντα έναντι πινακίου φακής σε ξένους μεγάλους δημόσιους και ιδιωτικούς ομίλους, όπως, μεγάλες δημόσιες επιχειρήσεις στο τομέα της ενέργειας, των δημοσίων αγαθών όπως το νερό, στις μεταφορές, – αεροδρόμια, σιδηρόδρομος, λιμάνια -, στη διαχείριση των σκουπιδιών και οπουδήποτε, οι δανειστές, μπορούν να «οσμισθούν» κέρδος για τις επιχειρήσεις τους, όπως εκποιήσεις δημόσιας γης, προώθηση «επενδύσεων» σε τουρισμό, ΑΠΕ, αξιοποίηση ορυκτών πόρων, όπως, εκμετάλλευση πιθανών κοιτασμάτων πετρελαίου, χρυσού, και υδρογονανθράκων με ληστρικές συμβάσεις, ελάχιστο ή μηδενικό δημόσιο όφελος και τεράστια ζημιά στο περιβάλλον σε φυσικά οικοσυστήματα και σε προστατευόμενες περιοχές natura κλπ. Οδηγείται η χώρα, παρά την πολυαναμενόμενη «ανάπτυξη» που θα εξαγγείλει άλλος ένας πρωθυπουργός, σε μισθούς Βαλκανίων, σε εργασιακό μεσαίωνα, έχουμε την μεγαλύτερη ανεργία ανεπτυγμένης χώρας στο κόσμο, καλλιεργούν την ξενοφοβία και τον ρατσισμό. Οι ελαστικές μορφές εργασίας κυριαρχούν, πια, και υπόσχονται στη μορφωμένη νεολαία μας, σε βάθος χρόνου, απασχόληση με αμοιβές από 300 – 800 ευρώ, και σύνταξη 500 ευρώ, στα 70 έτη. Δηλαδή, η σημερινή κατάσταση, θα αποτελεί «όνειρο θερινής νύχτας» για τη νεολαία μας.

Με απλοϊκή ρητορική, και επιχειρηματολογία «τύπου Λεβέντη» προωθείται και «πλασάρεται» στη κοινή γνώμη ως σοφή επιλογή η πλήρη ταύτιση – υποταγή στην Γερμανία με ταύτιση και υποστήριξη των θέσεων της, όπως συμβαίνει, σήμερα, στο μεταναστευτικό και τη στάση της Τουρκίας. Χαρακτηριστικές φιγούρες της κυβέρνησης, με τη πλήρη στήριξη του πρωθυπουργού, υπουργοί αλαζόνες, «αριστερά» νεοφιλελεύθεροι, «χαλαρά» άπραγοι, «τσάμπα μάγκες», ανεπαρκείς και χωρίς έμπνευση για τον τομέα ευθύνης τους, και βουλευτές «κράχτες», γραφικοί, «ποιητές» και λάτρεις των ΜΜΕ.  Η «καθεστωτική» νοοτροπία είναι έμφυτη σε όλες τις δράσεις της κυβέρνησης, όπως στην δανειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών ή στη διατύπωση «θετικής» κριτικής για τις ικανότητες του πρωθυπουργού, παρά το νεαρό της ηλικίας του. Τα παραπάνω επισκιάζουν τα όποια στελέχη που συνεχίζουν να είναι ιδεολόγοι, εργατικοί, σεμνοί, συνεπείς και ίσως αποτελεσματικοί.

Στη χώρα μας χρειάζεται να δημιουργήσουμε ένα  πλατύ λαϊκό μέτωπο, υπεράσπισης της εθνικής μας αξιοπρεπείας, και της εθνικής μας ανεξαρτησίας ενάντια στη λεηλατήση  της δημόσιας περιουσίας, και να διεκδικήσουμε, με λαϊκούς αγώνες, όπως κάναμε πολλές φόρες στο παρελθόν ότι η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες. Χρειαζόμαστε, άμεσα να προχωρήσουμε  σε μια παραγωγική ανασυγκρότηση με μοχλό τις δημόσιες επιχειρήσεις, την επανίδρυση του κράτους, τις τομές στη φορολογία εισοδήματος & κεφαλαίου, τη σταδιακή επανίδρυση του «κράτους πρόνοιας», με ριζικές αλλαγές σε υγεία, παιδεία, αυτοδιοίκηση κλπ. Στη χώρα μας, είναι επιτακτική ανάγκη, η σθεναρή αντίδραση – αντίσταση – σύγκρουση με τις πολιτικές της Ε.Ε. και των ξένων δανειστών μας που δρουν ως «πιράνχας» και λεηλατούν κάθε παραγωγικό πλούτο της χώρας. Παράλληλα, απαιτείται, η προώθηση μεγάλων μεταρρυθμίσεων προς όφελος της κοινωνίας, της χώρας και του λαού μας, η ειρηνική μεταρρύθμιση θεσμών και δομών του κράτους. Πάνω από όλα, όμως, χρειάζεται να ξανάρθει το χαμόγελο στα χείλη μας, η ελπίδα και η πίστη στη καρδιά μας, ότι μια νέα πορεία είναι εφικτή.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ