Αναιρέσεις 2016 – 3, 4 και 5 Ιούνη!

Αναιρέσεις 2016 – 3, 4 και 5 Ιούνη!

1
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Δελτίο Τύπου  του Φεστιβάλ Αναιρέσεις

Πιστό στο ετήσιο καλοκαιρινό ραντεβού του, το φεστιβάλ Αναιρέσεις έχει πλέον μπει στη τελική ευθεία των προετοιμασιών του για να ανοίξει τις πύλες του στο γνωστό και φιλόξενο χώρο του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου.

3 ημέρες και νύχτες με πολιτικές εκδηλώσεις και συζητήσεις που επιχειρούν να προσεγγίσουν κορυφαία ζητήματα της κοινωνικής και πολιτικής διαπάλης, όπως είναι το ζήτημα των νέων εργατικών και νεολαιίστικων αγώνων στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, το τεράστιο θέμα της προσφυγιάς και της μετανάστευσης και η επανεξέταση των ιστορικών γεγονότων του Ελληνικού εμφυλίου 60 χρόνια από το ξέσπασμα του, είναι οι βασικές θεματικές πλευρές του κεντρικού πολιτικού προγράμματος του φετινού φεστιβάλ. Παράλληλα μια σειρά θεματικά εργαστήρια θα προσεγγίσουν ειδικές πλευρές  που αφορούν τη ζωή της νεολαίας.

Το φεστιβάλ των Αναιρέσεων θα γίνει τη περίοδο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι «δανειστές» ΕΕ-ΔΝΤ επιχειρούν να επιβάλλουν νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα. Καλείται να συμβάλλει με το δικό του τρόπο στην πάλη για την ανατροπή των παλιών και νέων αντιλαϊκών πολιτικών, στην αναγκαία αντεπίθεση του μαζικού κινήματος, της αντικαπιταλιστικής αριστεράς και του μετώπου της, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Με το φετινό του σύνθημα «Δεν θα γίνουμε χαμένη γενιά. Νέοι αγωνιζόμαστε νέοι θα νικήσουμε» στοχεύει στο να αποτελέσει το φεστιβάλ της νεολαίας που αρνείται να γίνει χαμένη γενιά, όπως θέλει το σύστημα, αλλά μαθαίνει να αγωνίζεται, μαθαίνει να νικά.

Όπως πάντα το φεστιβάλ των Αναιρέσεων θα είναι και μια μεγάλη γιορτή, μια όαση πολιτισμού των κάτω, της σύγχρονα λαϊκής και νεολαιίστικης έκφρασης. Συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, stand up comedy, προβολές, εκθέσεις φωτογραφίας και μια σειρά άλλες πολιτιστικές πρωτοβουλίες θα φιλοξενούνται είναι για 3 μερόνυχτα στο χώρο του φεστιβάλ.

Μουσικοί και συγκροτήματα όπως οι Nightstalker, BLML (ex Blackmail), Spinball, Electric Litany, 2L8, Εισβολέας & The Tedds, Anser, Άγνωστός Χειμώνας – ΤΑΦ Λάθος και Dj Micro, ιδιαίτεροι καλλιτέχνες όπως οι Γιάγκος Χαιρέτης, Μπάμπης Παπαδόπουλος, Βαγγέλης Καζαντζής, επίκαιρες μουσικές παρεμβάσεις όπως το ειδικό πρόγραμμα που θα παρουσιάσουν στο φεστιβάλ αφιερωμένο στη μετανάστευση με τίτλο emigrant οι Encardia, το γνωστό πολυφωνικό σχήμα Χαονία, αλλά και το αφιέρωμα του Δημήτρη Μπάση στο Δημήτρη Μητροπάνο τη τελευταία ημέρα του φεστιβάλ συνθέτουν το πλούσιο πρόγραμμα του φετινού τριημέρου. Και βέβαια Αναιρέσεις σημαίνει γλέντι, όπως το ηπειρώτικο που θα πρωταγωνιστήσει ο Πετρολούκας Χαλκιάς τη Παρασκευή 3 Ιούνη και το ρεμπέτικο – λαϊκό των Rebetien το Σαββάτο 4 Ιούνη.

Αναιρέσεις 2016 – 3, 4 και 5 Ιούνη

Γεωπονική Σχολή Αθηνών, Ιερά Οδός 54, Ελαιώνας.

Ώρα έναρξης πολιτικών εκδηλώσεων 19.30, συναυλιών 21.30

Τιμή εισόδου ενίσχυσης 5 € και για τις 3 ημέρες 12 €

Διοργάνωση: νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Νέο Αριστερό Ρεύμα για τη Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Υπεύθυνοι προγράμματος &  επικοινωνίας:

Aρβανίτης Κώστας 6978838276

Φουρίκος Κώστας 6948823162 και fourikosk@gmail.com

www.anaireseis.gr


Φεστιβάλ Αναιρέσεις – Θεσσαλονίκη 2016

Πρόγραμμα πολιτικών εκδηλώσεων – συζητήσεων
3-4-5 Ιούνη // Θεσσαλονίκη // Πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά
[έναντι δημαρχείου Σταυρούπολης]

Salonika2016αναιρέσεις-16_πολιτικό-732x1024Τιμή Ενίσχυσης: 5 ευρώ [με κάρτα ανεργίας: 3 ευρώ]
Τιμή Τριημέρου: 12 ευρώ
Προπώληση: Στέκι πίσω από τη Θεολογική, Hemingway bistrot, Αρκούδα

*Οι πόρτες ανοίγουν καθημερινά στις 18.00. Όλες οι εκδηλώσεις αρχίζουν στις 18:30 και τα workshops στις 19:00.
**Όλες τις ημέρες θα λειτουργεί στο χώρο του φεστιβάλ έκθεση βιβλίου, έκθεση φωτογραφίας, ταβέρνα, μπαρ και παιδική γωνιά, ενώ καθημερινά θα πραγματοποιούνται workshop-συζητήσεις. Το Σάββατο 4/6 θα διοργανωθεί τουρνουά σκάκι στις 17.30.

Για μια ακόμη χρονιά το φεστιβάλ Αναιρέσεις δίνει δυναμικό παρόν και στη Θεσσαλονίκη. Με τον κύκλο των πολιτικών εκδηλώσεων και των θεματικών εργαστηρίων επιδιώκουμε να συμβάλλουμε στις απαντήσεις του κόσμου της εργασίας απέναντι στην καπιταλιστική βαρβαρότητα που συνεπάγεται φτώχεια, πολέμους, μετανάστευση και ανεργία. Θέλουμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο στον κόσμο που ονειρευόμαστε, κόντρα στους νόμους της αγοράς που προσπαθούν να μας πείσουν ότι είμαστε μια χαμένη γενιά. Εμείς τους απαντάμε πως δε θα γίνουμε χαμένη γενιά, αλλά «Νέοι αγωνιζόμαστε, νέοι θα νικήσουμε!». Πιο συγκεκριμένα:

Τη Παρασκευή 3/6 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με τίτλο : «Οι προκλήσεις της εποχής μας και η αντικαπιταλιστική αριστερά». Μια αναγκαία συζήτηση στο σήμερα για τα καθήκοντα που θέτει η εποχή στις μαχόμενες δυνάμεις της Αριστεράς και τη συμβολή τους στην αντεπίθεση του λαϊκού και εργατικού κινήματος.

Ομιλητές:

  • Άγγελος Χάγιος, μέλος της ΠΕ του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση
  • Δέσποινα Κουτσούμπα, μέλος του ΠΣΟ ΑΝΤΑΡΣΥΑ
  • Σπύρος Σκαμνέλος, αρθρογράφος, ανένταχτος αριστερός

Το Σάββατο 4/6 θα διεξαχθεί η εκδήλωση με τίτλο: : «Της γης οι κολασμένοι: Για μια σύγχρονη αντικαπιταλιστική απάντηση στη προσφυγική κρίση», για να συζητηθεί το ζήτημα της προσφυγιάς και της μετανάστευσης, ένα θέμα που κυριαρχεί εδώ και αρκετό καιρό στη συζήτηση της ελληνικής κοινωνίας.

Ομιλητές:

  • Ντίνα Ρέππα, γραμματέας του συλλόγου εκπαιδευτικών “ο Αριστοτέλης” και μέλος του Συντονισμού σωματείων, φοιτητικών συλλόγων και συλλογικοτήτων για το προσφυγικό Αθήνας
  • Irfan Aktan, Τούρκος δημοσιογράφος στο Al monitor, ένα από τα μεγαλύτερα σάιτ ανάλυσης για τη μέση ανατολή
  • Νίκος Νικήσιανης, μέλος της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης
  • Στην εκδήλωση θα μιλήσουν και πρόσφυγεςΕπίσης θα παρέμβουν εκπρόσωποι του Συντονισμού για το προσφυγικό – μεταναστευτικό Σωματείων, Συλλόγων και συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης.

Την Κυριακή 5/6 το φεστιβάλ θα κλείσει με την εκδήλωση: «ΗΠΑ-ΓΑΛΛΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ. Η νέα εργατική βάρδια σηκώνει κεφάλι: Για το νικηφόρο εργατικό κίνημα της εποχής μας». Μια συζήτηση για την εμφάνιση και το ρόλο νέων αγωνιστικών ξεσπασμάτων της νεολαίας σε όλο τον κόσμο.

Ομιλητές :

  • Ειρήνη Θάνου, μέλος της ATTACK στην ανεργία και την επισφάλεια
  • Darletta Scruggs, πρωτοπόρα αγωνίστρια των κινημάτων «15$ and a union» και «Million Student March» και μέλος της οργάνωσης «Socialist Alternative» από την Αμερική.
  • Philippe Cabrera, αρθρογράφος στο ενημερωτικό site Révolution Permanente και μέλος του NPA (Νέου Αντικαπιταλιστικού Κόμματος)

Και τις τρεις μέρες του φεστιβάλ θα διεξαχθούν θεματικά εργαστήρια, για τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις στην αγροτική παραγωγή, για τις αλλαγές στην εκπαίδευση, όπως και workshop του ανυπόταχτου μαθητή με θέμα «Το προσφυγικό ζήτημα, η άνοδος της ακροδεξιάς & ο ρόλος του εκπαιδευτικού κινήματος».

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ